TEMPER

Vérmérséklet és az ember

Felnőtt fejlesztő kártya

Kedves leendő kártyatulajdonos!

Neked készült a kártya, ha fejlesztő szakemberként bármilyen formában az embereket tanítod, képzed vagy támogatod őket a fejlődésükben!

Ez a fejlesztő kártya a DISC módszertan alapján készült. A módszertan viselkedési stílusunk feltérképezéséhez ad értelmezési keretet. A DISC valójában egy általános séma, amely segítségével az emberek közötti viselkedésbéli különbségek jól leírhatók, magyarázhatók és kezelhetők. A DISC az emberi viszonyoknak olyan közös nyelve, melyet bárki könnyen megtanulhat, alkalmazhat, sőt “folyékonyan beszélhet”.

A csomag tartalma:

100 db tulajdonság kártya, mely a négy alaptípus – típusonként 25 darab – jellemzőit tartalmazza. Ebből 19 az erőforrásokat, 6 pedig a fejlesztendő területeket mutatja be, amiket ha az adott típus túl erősen működtet vagy stresszhelyzetben van, bizony negatívan hat másokra, amik gyakran konfliktusforrások lehetnek a kapcsolatokban.

1 db jelmagyarázó kártya, ami segít értelmezni a piktogramokat.

1 módszertan füzet, mely a DISC modellt mutatja be, értékes és hasznos tartalommal. Ez a tananyag a játékos szituációs gyakorlatokkal kiegészítve, megértést és kezelési útmutatót is ad egyben a különböző típusokhoz.

Megrendelés

 

Legyen mindig nálad a pakli, hogy bármilyen helyzetben elő tudd venni.

Felhasználási területe számtalan, ennek csak a képzelet szab határt! Remek támogatást fog nyújtani például:

Coaching

Keverd meg a paklit és egyszerűen csak válogasson kliensed a tulajdonságok közül, esetleg azt is kiválaszthatja, ami nagyon nem igaz rá. A két kisebb pakli jó kis önismereti beszélgetés alapját fogja képezni, ami rávilágít az erőforrásokra és az esetleges nehézségekre.

Csoport coaching

Kártya segítségével, mutasd meg a csapatnak, hogy milyen színesek és milyen különböző értékeik vannak, amely tulajdonságok, támogatni tudják a csapat eredményességét. Arra is mutass rá, hogy milyen területeken lehet érdekes a fejlődésük. Mutasd meg azt is, hogy mint csapat, milyen erőforrásokkal bírnak együtt, amire alapozhatnak a cél érdekében. Amennyiben konfliktus helyzet van a csoportban, játékos formában vezesd rá őket, hogy különbözőek vagy éppen nagyon egyformák.

Tréningek

Játékosan, egyszerűen tudod majd használni, mindenféle témában:

  • DISC programon ráhangol a teszt kitöltésére, vagy teszt hiányában felméri a csoport összetételét.
  • Önfejlesztési foglalkozáson, önismeret erősítése mentén az erőforrások összegyűjtésével.
  • Vezetői fejlesztésekben, önismeret, csapat motiválás, kommunikáció, delegálás, stb… témakörökben.
  • Értékesítési szituációs gyakorlatokban a különböző típusok befolyásolása, kommunikációs igényei és tilalomfái összegyűjtésével és begyakorolásával.
  • Asszertivitás programon a négy típus kommunikációs erősségei vagy éppen nehézségei kiderítésével.
  • Projekt menedzsment kompetenciák összegyűjtésével.
  • Időgazdálkodás témában, melyik típus mivel küzd és miben erős.

Stb…

Interjú

Játékossá és oldottabbá fogja tenni az interjúkat, ezzel együtt több és relevánsabb információt fog adni a HR szakembereknek a jelöltekről. A lényeges és hasznos információk segíteni fogják, hogy a megfelelő jelöltet vegyék fel a megfelelő pozícióra. Egyszerűen csak válogassa ki a jelölt a rá igaz és nem igaz kártyákat és mutassa be magát ennek segítségével.

Felnőtt tanulási folyamatok

A négy típus különbsége a tanulási igényekben is markánsan eltér. A kártya segítségével mérd fel, hogy a csapat tagjai melyik típushoz tartoznak és ennek tudatában egy megfelelő oktatási formát alkalmazz akár személyre szabottan..

Karriertanácsadás

Mérjétek fel kliensed, barátod, kollégád típusát a kártyával, aztán ötleteljetek, hogy milyen iparágban, milyen munkakörben vagy pozícióban lesz Ő kiváló. Illetve, azt is látni fogjátok, mik azok a területek amikben biztosan ne gondolkodjon.

Párterápia

Kártya segítségével derítsd ki a klienseid melyik típushoz tartoznak. Őszinte és tartalmas beszélgetések mentén reményeim szerint jobban fogják érteni a másik elsődleges érzelmét, motivációját, cselekedeteit és kommunikációját.

Családi, baráti társaság

Gyűjtögessétek a kártyákat magatokról, találjátok ki a másikról, hogy mennyire igaz az adott kártya lap vagy éppen játsszátok el a típusokat. Bármilyen szabályt találjatok ki és játszatok. garantált a jó kedv és közben érdekes felfedezéseket is tehettek egymásról, egymás viselkedéséről és kommunikációjáról. Jobban fogjátok érteni és megérteni a másikat!

TEMPER workshop

A nagy érdeklődésre való tekintettel, kártyabemutató programokat szervezünk, ahol a fejlesztő szakemberek saját élményként, jó hangulatban, megismerkednek a pakli változatos felhasználhatóságával. Íme egy kis ízelítő az első workshopról.