Ne vesztegesd az időd, hogy mások stílusát irigyled!

Ne vesztegesd az időd, hogy mások stílusát irigyled!

Fogadd el a DISC típusod 3 lépésben

Mind hallottunk már olyat, hogy valaki szeretne olyan rendszerető, vagy olyan laza lenni, mint egy kollégája, barátja.

Rengeteg ilyennel találkozom a vezetőknek tartott tréningjeim során. Ezt a szakmában egymás között „típus irigységnek” hívjuk.

Előfordul, hogy rövid távon valakinek megváltozzon a személyiségtípusa, de hosszútávon mindig visszatérünk az eredeti, természetes állapothoz.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a személyiségtípus 7 éves korban nagyrészt kialakul! Ezért nincs sok értelme időt és energiát pazarolni arra, hogy megváltoztassuk a személyiségtípusunkat.

Ahelyett, hogy mások viselkedés mintáit próbáljuk átvenni, sokkal hasznosabb, ha időt szánunk arra, hogy megismerjük a saját típusunk. Annak erősségeit és gyengeségeit, hogy aztán teljes és boldog életet élhessünk.

Íme a három lépés, amellyel magunk mögött hagyhatjuk a „típus irigységet” és koncentrálhatunk a saját értékeinkre.

  1. Értsd meg!
  2. Tedd magadévá!
  3. Kamatoztasd!

Értsd meg!

Mielőtt magadévá tehetnéd, vagy kihasználhatnád, meg kell értened a saját személyiségtípusod. Fontos tudnod, hogy a természetes stílusodat olyan dolgok befolyásolják, mint a genetika, veled született tulajdonságok és a neveltetésed.

Ha megérted az alap személyiséged, az gyakran átütő erejű tud lenni. Számtalanszor találkoztam olyannal, hogy mikor egy ügyfelem ráébredt a típusára, hirtelen megnőtt az energia szintje. Köszönhetően annak, hogy megértették milyen utat kell követniük a személyes és szakmai sikerek felé, hogy hol van a Valódi Észak számukra.

Minél hamarabb megérted saját magad, annál több sikert és boldogságot fogsz találni az életedben.

Tedd magadévá!

Most, hogy ismered a személyiségtípusod tedd magadévá! Magadévá tenni annyi, mint elfogadni saját magad – az erősségeid és gyengeségeid egyaránt. Ez nem egy vélemény, hanem tudományos tény!

A letisztultság az egyik legfontosabb hozadéka annak, ha elfogadod magad. Tapasztalatom szerint ez a fajta tisztaság minden kiemelkedően hatékony vezetőben közös, akivel eddig dolgoztam. A saját, magukkal szembeni őszinteségük egy sokkal tisztább, fejleszthetőbb és eredményesebb csapathoz vezetett.

Kamatoztasd!

Miután megértetted és elfogadtad a természetes személyiségtípusodat, akkor készen állsz arra, hogy előnyt kovácsolj belőle! Az egyik legjobb megoldás, ha a típusodnak megfelelő szenvedélyt találsz magadnak; Szeresd, amit csinálsz, és légy benne a legjobb!

A másik, amit tehetsz, hogy egy olyan önfejlesztési tervet állítasz össze, ami a személyiségtípusodra épít.

Ha ismered akár a saját, akár a csapatod gyengéidet, az a toporzásban is segít, hiszen olyanokat tudsz felvenni, akiknek az erősségei kiegészítik a csapat gyengeségeit. Ez hihetetlen mértékben tudja növelni az eredményességet. Az emberek rendkívüli módon értékelik azokat a vezetőket, akik helyesen ítélik meg az embereik képességét és olyan pozícióba teszik őket, amiben a legjobbak lehetnek.

Életem első napja

Bátran mondhatom, hogy a hátralévő Életem Első Napja akkor kezdődött igazán, amikor megértettem mi is a valódi személyiségtípusom. Ez nagyjából 15 évvel ezelőtt történt, amikor egy kedves hölgy ismerősöm kezembe nyomott egy könyvet. Elolvastam, megcsináltam a tesztet és rengeteg “aha élményem” lett. Megértettem a működésem, viselkedésem, miért reagálok és kommunikálok úgy ahogy. Közel 8 éve ki is képződtem a témából. Ma már munkám és életem része lett és minden kapcsolatomat megváltoztatta ez a tudás. Most jól átgondolt stratégiám van arra, hogy hogyan kovácsoljak előnyt a személyiségemből a magán és üzleti életben is.

Elég ironikus, hogy bár nem mi alakítjuk ki a személyiségtípusunkat, mégis magunkévá kell tennünk. Gondolj bele, ez a stílus tesz téged különlegessé, egyedivé és értékessé!

Emlékezz! Tedd magadévá, és aztán kamatoztasd. Így élhetsz teljes és boldog életet.

Forrás: http://blog.ttisuccessinsights.com/