A DISC cartoon család sztori

A DISC cartoon család sztori

Szerintem mindenki egyedi és megismételhetetlen, én is erre törekszem a munkámban is. Számos tréner kollégám ismeri és dolgozik a DISC módszertannal, ki profi módon, ki alap szinten.  Ezzel együtt engem mindig az hajt, hogy valami újat alkossak, valami különlegeset hozzak létre.

Megjelent egy erős igény bennem, hogy legyenek saját egyedi DISC figuráim. Hiszek a vizualitás erejében és a játékos szemléletben is. Majdnem egy év telt el az ötlet kipattanásától és ez idő alatt nem találtam megfelelő grafikus szakembert, aki elvállalta volna vagy úgy rajzolta volna meg, ahogy azt én megálmodtam.

Ekkor jött szembe egy magyar termékeket és szolgáltatásokat hirdető oldal, ahol megláttam egy VikusVikus nevezetű leányzó munkáit. Nem voltam rest azonnal megkeresni és felkérni, hogy rajzolja meg nekem a DISC figuráimat. Mivel nem ismerte akkor még a DISC modellt, ezért egy viszonylag mélyebb tudásmegosztással kezdtük a közös alkotást. Nagyon részletes brief-et készítettem számára és a legapróbb részletekkel is sokat foglalkoztunk. Nagy hangsúlyt kapott például az öltözködés, testtartás, mosoly vagy annak hiánya, szemek állása, kiegészítők, stb…

Azt kell, hogy mondjam Vikus rendkívül fogékony volt és gyorsan ráérzett a karakterek egyedi stílusára. Sőt úgy éreztem kimondottan lelkes lett ettől a munkától (mondjuk én azt kimondottan értékelem, ha valaki szenvedélyesen és elkötelezetten dolgozik). Innentől kezdve pedig egy élmény volt lépésről-lépésre a vázlatok pici csiszolásán keresztül megélni, hogy megszületnek az első DISC cartoon karakterek. Első körben az igazságosság jegyében két felnőtt fiú és két lány született a négy alaptípusból.

Később viszonylag hamar rájöttem, hogy a tréningeken és a kisvideókban, amit készítettem, szükség lett volna mindegyik típusnak a párjára is. Ezért újabb kör következett, megszülettek a társak is, így már volt mind a négy típusból egy párom.

Már a teljes felnőtt csapattal készült a Hun a DISC videóklip is.

Én viszont továbbra sem nyughattam… Minden DISC programon beszélünk arról is, hogy a temperamentumunk, hogyan mutatkozik meg már gyerekkorunkban. Mivel ez egy fontos mérföldkő, szükségét éreztem ezt is megjeleníteni. Jött a harmadik kör, amikor rövid egyeztetés után megszülettek az elbűvölő DISC gyerkőcök is.

Vicces amikor a résztvevők meglátják magukat, vagy éppen valamelyik családtagjukat a figurákba. Büszkeséggel tölt el, amikor használom őket, az összes karakter a saját egyedi személyiségével számomra kedves és nagyon szerethető.

Köszönöm szépen Vikusnak ezeket a menő, egyedi figurákat és a DISC családot!

https://www.vikusvikus.com/

 

A bejegyzésben szereplő képek jogi védelem alatt állnak!