A nagy háború eljött!

A nagy háború eljött!

A trónok harca az egyik legnépszerűbb sorozat az utóbbi időben.

A karakterek mélységének (és a személyiségük árnyalatainak) köszönhetően kiválóan alkalmas a szórakoztatáson kívül arra is, hogy felfedezzük a szereplőkön keresztül a DISC-et és a motivációjukat is (más néven motivátorok).

Sokan vannak, akik előszeretettel használják a DISC-et minden féle felmérésre, én mégis szeretném árnyalni a képet, hiszen a DISC csak a viselkedési tendenciák mérésére alkalmas. Amit viszont nem mér az a tudás, EQ, értékrend, szellemi képességek vagy akár a műveltség.

Ezek nélkül a kulcs információk nélkül – a legalapvetőbb motivátorok ismerete nélkül – a tanácsadó könnyen hibás következtetésekre juthat és rossz tanácsokat adhat az irodában, legyen szó akár egyszerű konfliktusokról, coachingról, toborzásról, vezető fejlesztésről vagy más hasonló helyzetről.

Például Petyr Baelish és Ned Stark ugyan úgy analitikus (kék) személyiségek. Mind kettejüket csöndes, óvatos és elemző személyiségeknek ismerhettük meg, a kommunikációjuk és a másokhoz való viszonyuk alapján. Ennek ellenére teljesen más a motivációjuk és az értékrendjük. Petyrt láthatóan kicsit sem érdekli mások szenvedése vagy azok szolgálata, akiket vezet. Mondhatni a szociális motivációja alacsony szinten van. Minden idejét és energiáját arra fordítja, hogy a saját hatalmát és befolyását növelje (magas individuális motivációs szintet mutat). Ned egy teljesen más értékrendet képvisel. Egyrészt könyörületes (magas szociális érzék), másrészt egyértelmű, hogy nem akar hatalmat magának és semmi esetre sem szeretne a „Vastrónra” ülni (alacsony individualizmus). Bár vezetőként van hatalma, azt a jó ügy érdekében szereti használni, magasztos célok érdekéen.

A motivátorok befolyása!

Szeretném hangsúlyozni, hogy nincs olyan, hogy legjobb motivátor! Az individualizmus nem feltétlen rossz dolog. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy hajlamosabbak vagyunk a hatalmat, a vezetést és a személyes érdekeinket előnyben részesíteni. Hatással akarunk lenni a környezetünkre, nem pedig hatásban élni. Az individuális motivátor (vagy bármely más motivátor) hatására ugyan úgy lehet valaki jó vagy rossz, attól függően, hogy milyen értékrenddel rendelkezik. Petyr egy extrém példa, hiszen ő képes bárkit feláldozni vagy hátba szúrni annak érdekében, hogy elérje a célját – mindezt csöndben és rendkívüli ravaszsággal teszi.

Hibát követünk el, ha kihagyjuk a motivációt a képletből, akkor az egyik legfontosabb tényezővel nem foglalkozunk a személyiség kapcsán. Ha megérted valakinek a motivációit, megérted azt is, hogy mik a mozgatórugói (mi hozza lázba, mi ad neki energiát vagy mi az, ami untatja). A DISC ahogy mondjuk, a motivátor, amit mondunk.

„Ha valakinek a belső motivációival beszélsz, akkor a legbelső énjével beszélsz”

Ezért, ha kizárólag a DISC-re építesz, akkor bizony komoly hibát követsz el. Az alábbi infografikán jól látszik, milyen DISC-Motiváció kombinációk vannak a Trónok Harca karaktereken bemutatva.

Fontos kiemelni, hogy bár csak egy-egy színt és motivátort emeltünk ki, amely a domináns az egyes karaktereknél, minden személyiség 4 szín és 6 motivátor valamilyen mértékű kombinációjából áll. (DISC: piros-sárga-zöld-kék; Motivátorok: önfejlesztő-hasznosság-esztétikus-szociális-induvidiális-tradició) Ezek egyedi kombinációja adja ki többek között a tényleges személyiségünket.

ITT A TÉL!

Forrás: https://www.ttisuccessinsights.com/


Forrás: https://www.ttisuccessinsights.com/